Sunday, July 26, 2009

سمك مقلى و رز احمر

اكله حلوه قوى و شهيه و مغذيه
السمك المقلى
المطلوب (كيلو سمك بلطى (شبار) كبير - ارز -بصلتين كبار - زيت للقلى -خلطه حشو السمك و هى (ثوم - طماطم - فلفل اخضر -بقدونس - ملح - كمون - شطه - ممكن اضافه او حذف اى مكون حسب الرغبه )
الطريقه من اسهل ما يكون ننظف السمك و نحشيه بالخلطه و بعدين نبطنه بالدقيق و نقليه فى الزيت و نطلعه على فرشه من البقدونس المقطع
اما بالنسبه للرز نغسله و نجهزه بالماء و الملح ثم نقطع البصلتين و نحمرهم فى اللزيت لحد ما يكون لونهم بنى
نضيف البصل على الرز و نقلبه و نحطه على النار لحد ما يغلى والماء يبدا ينشف نهدى النار و نسيبه يستوى و بعدين يقدم مع السمك و السلطه الخضرا و حلقات البصل و بالهنا والشفا

No comments: