Sunday, July 26, 2009

الرز المعمر

شهى و لذيذ جدا جدا و ممكن يتعمر بحاجات كتير لحمه او فراخ او حمام بس ايه بقى ده ما ينفعش للريجيم خالص المره دى هنعمله بالفراخ
المعمر
المطلوب (فرخه متوسطه الحجم - 4 كوب ارز - 3 كوب لبن - 3 كوب شوربه - سمن - نص كيلو قشطه )
الطريقه نسلق الفرخه بس من غير ما تستوى قوى
نغسل الرز و نحطه فى صينيه واسعه يكون الرز فى نصفها فقط لانه لسه هيرتفع
و نضيف عليه اللبن و الشوربه و الملح و الفلفل
نقطع الفرخه اربع و نغرس كل بربع فى الصينيه فى وسط الرز بعد كده نضيف حته سمن على الوش ثم نحط القشطه و ندخلها الفرن (لازم تكون الصينيه مش مليانه على الاخر عشان متفرش و تقع فى الفرن )
لما يبدا فى الغليان نغطيه و نوطى الفرن شويه و نتركه لحد ما يستوى (بعد شويه نبص عليه لو كان شرب السوائل و لسه الرز عايز ممكن نزود شويه لبن او شوربه حسب الحاجه لان فيه انواع رز بتحتاج سوائل اكتر من غيرها )
لما يستوى نرفع الغطا و نسيب الصينيه فى الفرن عشان الوش يتحمر و بعدين نطلعها
ممكن نقدم معاه سلطه عباره عن طماطم مقطعه مع رشه ثوم و زيت وملح بتكون رائعه معاه و بالهنا و الشفا

No comments: