Wednesday, January 26, 2011

طريقة صنع الباذنجان المحشى


ممكن التنويع فى الحشوة حسب الرغبة باضافة انواع اخرى من الخضار و هو يعتبر كنوع من المقبلات الشهية
المطلوب ( كيلو باذنجان طويل - حبيتين كوسه - حبتين بطاطس - جزرتين - بصلة كبيرة - حبتين فلفل اخضر - حبتين طماطم - بشاميل - ملح و فلفل - اربع فصوص ثوم - سمن او زيت ذرة )
الطريقة اولا نقور الباذنجان يعنى نخرج قلبه
- نحمر الباذنجان فى الزيت على خفيف يعنى مش لازم يستوى على الاخر لانه هيدخل الفرن
- فى مقلايه نضع السمن و نحمر فيه البصل و الثوم حتى يصير ذهبى اللون و نضيف الفلفل الاخضر المقطع حتى يذبل
- نقطع كل انواع الخضار مكعبات صغيره بقدر الامكان و نضيفهم للمقلايه و نترك الجميع على النار حتى ينضج و يصير نص سوا ( اذا كان الخضار ناشف مكن نضيف نص كوب ماء )
- نحضر البشاميل بالطريقة المعتاده
- نحشى كل باذنجانه بالخضار المطهى و نرصه فى صينية الفرن
- نصب فوقه البشاميل و ندخله الفرن
لا يأخذ وقت طويل لان اغلب المكونات مستوى عندما يحمر الوجه نخرجه و يقدم بالهنا و الشفا

No comments: