فى هذه الطريقة نستخدم نفس التتبيلة و ممكن نقلى الجمبرى او نشويه بعدها
المطلوب ( كيلو جمبرى كبير - عصير ليمونتين - ملح و فلفل - زعتر - صويا صوص - بيضه - زيت للقلى - دقيق - بقسماط)
الطريقه اولا نجهز التتبيله
بخلط عصير الليمون بالملح و الفلفل و الصويا صوص مع الزعتر و نمزجهم جيدا فى اناء عميق
ينظف الجمبرى و بطرف السكين نعمل شق خفيف فى ظهره
نتبل الجمبرى جيدا و نتركه فتره يتشرب التتبيله
نضرب البيضه فى شوية ملح و فلفل
- ناخذ الجمبرى بتتبيلته و نرصه على الشوايه مباشرة و نقلبه على الجهتين و كده يكون مشوى و جاهز
اما المقلى فهناك طريقتين
اولا - نضع الجمبرى فى البيض ثم الدقيق ثم فى زيت التحمير
ثانيا - نضع الجمبرى فى البيض ثم البقسماط ثم فى الزيت للتحمير ( نزود على البقسماط شطة حتى يكون حار و كرسبى )
يقدم الجمبرى بالهنا و الشفا
المطلوب ( كيلو جمبرى كبير - عصير ليمونتين - ملح و فلفل - زعتر - صويا صوص - بيضه - زيت للقلى - دقيق - بقسماط)
الطريقه اولا نجهز التتبيله
بخلط عصير الليمون بالملح و الفلفل و الصويا صوص مع الزعتر و نمزجهم جيدا فى اناء عميق
ينظف الجمبرى و بطرف السكين نعمل شق خفيف فى ظهره
نتبل الجمبرى جيدا و نتركه فتره يتشرب التتبيله
نضرب البيضه فى شوية ملح و فلفل
- ناخذ الجمبرى بتتبيلته و نرصه على الشوايه مباشرة و نقلبه على الجهتين و كده يكون مشوى و جاهز
اما المقلى فهناك طريقتين
اولا - نضع الجمبرى فى البيض ثم الدقيق ثم فى زيت التحمير
ثانيا - نضع الجمبرى فى البيض ثم البقسماط ثم فى الزيت للتحمير ( نزود على البقسماط شطة حتى يكون حار و كرسبى )
يقدم الجمبرى بالهنا و الشفا
No comments:
Post a Comment