Monday, January 24, 2011

ارز بالفراخ على الطريقة الصينيه


طريقة سهله و ما تاخذ وقت يعنى ممكن نسويها بسرعه و فى نفس الوقت لذيذة جدا
المطلوب ( صدور فراخ مقطعه شرايح طوليه و ممكن نبدلها بشرايح لحم بتلو او كبده بتلو - ارز مسلوق - فلفل الوان مقطع شرايح طوليه - حبه كوسه مقطعه شرايح - جنزبيل طازج او ناشف - - بطله مقطعه شرايح طوليه - ملفوف غامق لو وجد - بصل اخضر مقطع - حبة فلفل حار حسب الرغبة - صويا صوص - ملح و فلفل - زيت زيتون او ذرة )
الطريقة - فى مقلايه نضع الزيت و البصل حتى يذبل ثم نضيف عليه شرايح الدجاج او اللحم
- نترك اللحم ينضج مع قليل من الماء
- بعد حوالى ربع ساعه نضيف الفلفل المقطع و البصل الاخضر المقطع و الملفوف و الكوسه و قطعة جنزبيل مبشورة و نملح بالملح و الفلفل و نقلب حتى تطرى مجموعة الخضراوات

- نضيف الصويا صوص حوالى 2 ملعقة اكل
- نضيف الارز المسلوق سابقا الى الخضراوات و اللحم و نقلب جيدا و نتركهم على نار هاديه حتى يتشرب الارز كل النكهات
- اصبح الطبق جاهز يقدم بالهنا و الشفا

No comments: