Sunday, January 23, 2011

طريقة صنع طاجن البامية باللحم الضانى


الباميه من الاكلات المحببه لدى الجميع و معروفه فى اغلب الدول
المطلوب ( كيلو باميه - لحم ضأن - بصله - ثوم - سمن - طماطم او صلصه - ملح و فلفل و توابل - فلفل احمر حار ) الطريقة يقطع اللحم و يسلق نص سليق
- نجهز الباميه و نحمرها فى زيت حسب الرغبة
- نحمر الثوم البصله المقطعه فى السمن حتى يصير اللون ذهبى ثم نضيف عليه قطع الفلفل ثم الصلصه و نملح و نتركه يتسبك
- نرص الباميه فى الطاجن و نضع عليها الصلصه و فوقها قطع اللحم و عليهم شوية شوربه حتى تنضج فيها الباميه و يكمل اللحم نضجه
- ندخل الطاجن الفرن حتى يحمر الوجه و تقل الشوربه
- نحمر فصين ثوم فى السمن ثم نضيفهم على وجه الطاجن
- يقدم مع رز ابيض بالهنا و الشفا

No comments: