ايس كريم بيتى لذيذ جدا جربته و عجب الجميع و مكوناته متوفره فى كل بيت
ايس كريم الحليب
المطلوب ( نص كيلو حليب - معلقتين كبار كريم شانتى - 5 معالق كبار سكر - 4 صفار بيض - فانيليا )
الطريقه نضع اللبن على النار و نغليه
نخفق صفار البيض و السكر و الكريم شانتى مع الفانيليا حتى نحصل على خليط فاتح و قشطى
ملحوظه ( الكريم شانتى بنحطه فوق البيض زى ما هو بودره و نخفق الجميع )
يضاف نص اللبن المغلى على خليط الييض و يقلب
نصب خليط البيض على باقى اللبن على النار و نقلب حتى يغلظ القوام
نبرد المقدار على حمام ثلج او نتركه يبرد مع تغطيه الوجه حتى لا يكون قشره
يوضع فى الفريزر فى إناء زجاجى او ستانلس
كل نص ساعه نطلعه و نكسر القشره و نقلبه عشان لا يكون جليد و يكون ناعم و كريمى الملمس
نكرر العمليه الاخيره حوالى 4 مرات و خلاص نتركه فى الفريزر مع تغطيه الوجه بكيس
عند التقديم نطلعه من الفريزر و نضع كرات الايس كريم فى كأس و يجمل بقطع البسكويت
بالهنا و الشفا
ايس كريم الحليب
المطلوب ( نص كيلو حليب - معلقتين كبار كريم شانتى - 5 معالق كبار سكر - 4 صفار بيض - فانيليا )
الطريقه نضع اللبن على النار و نغليه
نخفق صفار البيض و السكر و الكريم شانتى مع الفانيليا حتى نحصل على خليط فاتح و قشطى
ملحوظه ( الكريم شانتى بنحطه فوق البيض زى ما هو بودره و نخفق الجميع )
يضاف نص اللبن المغلى على خليط الييض و يقلب
نصب خليط البيض على باقى اللبن على النار و نقلب حتى يغلظ القوام
نبرد المقدار على حمام ثلج او نتركه يبرد مع تغطيه الوجه حتى لا يكون قشره
يوضع فى الفريزر فى إناء زجاجى او ستانلس
كل نص ساعه نطلعه و نكسر القشره و نقلبه عشان لا يكون جليد و يكون ناعم و كريمى الملمس
نكرر العمليه الاخيره حوالى 4 مرات و خلاص نتركه فى الفريزر مع تغطيه الوجه بكيس
عند التقديم نطلعه من الفريزر و نضع كرات الايس كريم فى كأس و يجمل بقطع البسكويت
بالهنا و الشفا
No comments:
Post a Comment