Sunday, February 1, 2009

التونه

معلبات التونه لذيذه قوى و مفيده و على فكره ممكن تتعمل فى البيت بطريقه سهله قوى
التونه
المطلوب (كيلو و نص سمك تونه (له مواسم بيكون موجود فبها و السمكه شكلها طويل ولوضغطنا على بطنها بيطلع حبر) -2 كوب ماء - نص كوب زيت - نص كوب عصير ليمون -نص كوب خل - ملح -فلفل-كمون -شطه حسب الرغبه )
الطريقه بنغسل السمك و نشيل الراس و نقطعه جزل بعد كده يوضع الماء و الزيت و الليمون و الملح و الفلفل و الكمون (الملح يوضع بكميه بسيطه فقط لانه ممكن نزود بعد كده ساعه الاكل ) و نخلى الخل شويه و نسيبها على نار هادئه لمده ساعتين و نص تقريبا
الخل يضاف لما التونه تقرب تستوى
بنعرف انها استوت لما نلاقى العظم استوى و يتفتت
بعد كده نخلط التونه كويس و هى كده جاهزه للاكل
تحفظ فى التلاجه و نغرف منها حسب الحاجه و نزود عايها شويه زيت او شطه او ملح حسب رغبه كل واحد و بالهنا و الشفا

No comments: