البسبوسه من الحلويات الشهيره جدا و الجميع بيحبها قوى و لها انواع متعدده بالقشطه او المكسرات او الكريمه و غيرها كتير و الحقيقه لما كنت بجربها فى البيت مكانتش بتنجح قوى لحد ما وصلت لمقدار و طريقه جميله جدا و بتطلع منها البسبوسه زى بتاعه بره و مش مكلفه اوى
البسبوسه
المقادير(نص كيلو دقيق بسبوسه - نص كيس بودر-تلات ارباع كوب سكر- كوب سمن سائح - نص كوب شراب ثقيل او عسل ابيض-نص كوب ماء-نص كوب جوز هند)
للشراب ( 3 اكواب سكر-كوب و نص ماء -عصير ليمونه متوسطه)
الطريقه سهله قوى اولا الشراب بنحط السكر على الماء و عصير الليمونه و نسيبه على النار لما يتقل شويه و كده بيكون الشراب جاهز عشان تتسقى بيه البسبوسه لما تخرج من الفرن
البسبوسه نفسها بقى بنحط السكر على الماء و ندوبه كويس و بعدين نضيف النص كوب شراب او عسل و ندوبه برضه ثم نضع السمن السائح و نخلطهم مع بعض يعنى السوائل كلهم
بعد كده نضيف الدقيق و جوز الهند والبودرو نعجن كويس بتتكون عجينه طريه نوعا نصبها فى صينيه مدهونه سمن و نجمل الوجه باللوز او باى مكسرات لو وجد و لو عايزين نحط على الوش قشطه يبقى بعد ما تستوى و تبرد مش دلوقت و ندخلها الفرن و ناخد بالنا عليها عشان بتستوى على طول و اول ما يتحمر الوش و الجوانب بنخرجها من الفرن و نقطعها و نسقيها بالشراب السابق و ممكن ما تاخدش الكميه كلها عادى نحتفظ بيه فى الثلاجه لمره تانيه و بعدين مستحب نرجع الصينيه الفرن تانى (و هو مطفى) حوالى نص دقيقه بس و بعدين نطلعها و نسيبها تبرد لان و هى ساخنه مش هتطلع خرط و لكن هتتفرفت لكن لما تيرد بيطلع خرط جميله و بالهنا و الشفا
البسبوسه
المقادير(نص كيلو دقيق بسبوسه - نص كيس بودر-تلات ارباع كوب سكر- كوب سمن سائح - نص كوب شراب ثقيل او عسل ابيض-نص كوب ماء-نص كوب جوز هند)
للشراب ( 3 اكواب سكر-كوب و نص ماء -عصير ليمونه متوسطه)
الطريقه سهله قوى اولا الشراب بنحط السكر على الماء و عصير الليمونه و نسيبه على النار لما يتقل شويه و كده بيكون الشراب جاهز عشان تتسقى بيه البسبوسه لما تخرج من الفرن
البسبوسه نفسها بقى بنحط السكر على الماء و ندوبه كويس و بعدين نضيف النص كوب شراب او عسل و ندوبه برضه ثم نضع السمن السائح و نخلطهم مع بعض يعنى السوائل كلهم
بعد كده نضيف الدقيق و جوز الهند والبودرو نعجن كويس بتتكون عجينه طريه نوعا نصبها فى صينيه مدهونه سمن و نجمل الوجه باللوز او باى مكسرات لو وجد و لو عايزين نحط على الوش قشطه يبقى بعد ما تستوى و تبرد مش دلوقت و ندخلها الفرن و ناخد بالنا عليها عشان بتستوى على طول و اول ما يتحمر الوش و الجوانب بنخرجها من الفرن و نقطعها و نسقيها بالشراب السابق و ممكن ما تاخدش الكميه كلها عادى نحتفظ بيه فى الثلاجه لمره تانيه و بعدين مستحب نرجع الصينيه الفرن تانى (و هو مطفى) حوالى نص دقيقه بس و بعدين نطلعها و نسيبها تبرد لان و هى ساخنه مش هتطلع خرط و لكن هتتفرفت لكن لما تيرد بيطلع خرط جميله و بالهنا و الشفا
No comments:
Post a Comment