Thursday, January 22, 2009

البصاره

اكله مصريه تعتبر من فواتح الشهيه و مفيده جدا لانها مليانه بكل العناصر الغذائيه اللى بيحتاجها الجسم
تعتبر من الاكلات الشعبيه المشهوره زى الطعميه و الفول و اقتصاديه فى تكلفتها
البصاره
المطلوب ( نص كيلو فول مدشوش - كسبره خضره-بصلتين كبار -ثوم)
الطريقه سهله نغسل الفول و نحطه فى حله و عليه البصل مقطع و الثوم و الكسبره بعض تقطيعها و نغطيهم بالماء و نحطهم على النار لحد ما يستوى الفول
بعد كده نضرب الخليط فى الخلاط و نصفيه
نحضر ثومه و نقطع بصله صغيره و شويه سمسم و نحمرها فى الزيت و نصب عليه الخليط السابق و نملحه بالملح و الفلفل و الكمون و فى ناس بتحب تحط لها نعناع كله ممكن حسب الرغبه لو كانت البصاره سميكه ممكن نخفها بشويه ماء بس مش كتير لانها المفروض تكون سميكه نوعا
لما يغلى المقدار و يتقل نغرفه فى اطباق
لتجميل الوجه بنحمر بصله مع شويه سمسم و نرشها على وجه كل طبق
لما بتبرد بتكون جمدت (زى المهلبيه كده بتكون سايله و لما بتبرد بتجمد فى الطبق )و بتؤكل بالعيش و طعمها بيكون لذيذ قوى و بالهنا و الشفا


No comments: