صينيه لذيذه و مغذيه و كمان تجديد عن الاكل المعتاد
المكرونه بالفراخ
المطلوب ( كيلو مكرونه حجمها كبير - دجاجه متوسطه الحجم او صدور دجاج - بصله مقطعه - معلقتين سمن او زيت زيتون - ملح و فلفل و بهارات - ربع كيلو جبن موتزاريلا او رومى مبشور - بشاميل ( للبشاميل نحضر 3 معالق سمن -5معالق دقيق 3 اكواب لبن ) ممكن ربع كيلو بسله و جزر حسب الرغبه )
الطريقه نسلق الفرخه و نخليها و نقطعها ثم نشوح قطع الفراخ فى السمن و نحط عليها الخضار و نملحهم و تنتركهم شويه
نجهز البشاميل كالاتى نحمر الدقيق فى السمن و نضيف عليه اللبن ساخن لمنع التكتل و نملح بالملح و الفلفل و ممكن نزود كميه اللبن او نقللها حسب الرغبه تبعا لسمك الصوص ( البشاميل )
نقلب الفراخ على نص كميه البشاميل على المكرونه المسلوقه و نص كميه الجبنه و نخلطهم كويس ثم نضعه فى صينيه و على الوش باقى البشاميل و باقى الجبنه و تدخل الفرن لحد ماتتحمر من فوق و من تحت حوالى نص ساعه
بعد كده تقطع و تقدم مع سلطه خضراء و بالهنا و الشفا
المكرونه بالفراخ
المطلوب ( كيلو مكرونه حجمها كبير - دجاجه متوسطه الحجم او صدور دجاج - بصله مقطعه - معلقتين سمن او زيت زيتون - ملح و فلفل و بهارات - ربع كيلو جبن موتزاريلا او رومى مبشور - بشاميل ( للبشاميل نحضر 3 معالق سمن -5معالق دقيق 3 اكواب لبن ) ممكن ربع كيلو بسله و جزر حسب الرغبه )
الطريقه نسلق الفرخه و نخليها و نقطعها ثم نشوح قطع الفراخ فى السمن و نحط عليها الخضار و نملحهم و تنتركهم شويه
نجهز البشاميل كالاتى نحمر الدقيق فى السمن و نضيف عليه اللبن ساخن لمنع التكتل و نملح بالملح و الفلفل و ممكن نزود كميه اللبن او نقللها حسب الرغبه تبعا لسمك الصوص ( البشاميل )
نقلب الفراخ على نص كميه البشاميل على المكرونه المسلوقه و نص كميه الجبنه و نخلطهم كويس ثم نضعه فى صينيه و على الوش باقى البشاميل و باقى الجبنه و تدخل الفرن لحد ماتتحمر من فوق و من تحت حوالى نص ساعه
بعد كده تقطع و تقدم مع سلطه خضراء و بالهنا و الشفا
No comments:
Post a Comment