طريقه جديده لطهى اللحم و الكل بيحب التجديد منعا للملل و خصوصا عشان الاطفال يقبلوا على الاكل المغذى
اللحم المشوى
المطلوب (كيلو لحم ضان او كندوز و يستحسن بتلو عشان يستوى بسرعه - فلفل اخضر مقطع - بصله مقطعه كبير )
للتتبيله (بصله - طماطم -3 معالق زيت زيتون - فص ثوم - ربع كوب لبن - عصير ليمونه - معلقتين خل - ملح و فلفل و بهارات )
الطريقه سهله جدا نفرم مكونات التتبيله معا فى الخلاط حتى تصبح خليط متجانس
نتبل اللحم بالخليط السابق جيدا و نتركه فى الثلاجه 3 ساعات حتى تتشرب التتبيله
نرص اللحم فى الصينييه و نحط عليه قطع الفلفل الاخضر و البصل المقطع و نغطى الصينيه بورق فويل و ندخلها الفرن لمده ساعه حتى تنضج و بعدين نشيل الورق و نسيبها تحت الشوايه حتى تتحمر كويس
تقدم مع سلطه زبادى و خبز او ارز ابيض و بالهنا و الشفا
اللحم المشوى
المطلوب (كيلو لحم ضان او كندوز و يستحسن بتلو عشان يستوى بسرعه - فلفل اخضر مقطع - بصله مقطعه كبير )
للتتبيله (بصله - طماطم -3 معالق زيت زيتون - فص ثوم - ربع كوب لبن - عصير ليمونه - معلقتين خل - ملح و فلفل و بهارات )
الطريقه سهله جدا نفرم مكونات التتبيله معا فى الخلاط حتى تصبح خليط متجانس
نتبل اللحم بالخليط السابق جيدا و نتركه فى الثلاجه 3 ساعات حتى تتشرب التتبيله
نرص اللحم فى الصينييه و نحط عليه قطع الفلفل الاخضر و البصل المقطع و نغطى الصينيه بورق فويل و ندخلها الفرن لمده ساعه حتى تنضج و بعدين نشيل الورق و نسيبها تحت الشوايه حتى تتحمر كويس
تقدم مع سلطه زبادى و خبز او ارز ابيض و بالهنا و الشفا
No comments:
Post a Comment