Sunday, April 4, 2010

السمن البلدى

تكمله للمراحل السابقه بعد ما حصلنا على الزبده بنحط عليها شويه ملح و كميه الملح تتوقف على كميه الزبده
نحطها على نار هادئه مع التقليب المستمر حتى لا تحترق من اسفل و طعم السمن يمرر
مع الوقت بنلاحظ تكون طبقه على الوش بنجمعها فى طبق اول بأول و فى النهايه بنلاحظ ان السمن اصبح صافى و تكونت تحت شويه رواسب
بنصفى السمن فى وعاء زجاج ناشف و نحتفظ بيه للاستعمال و يجب ان لا نحفظ السمن فى وعاء بلاستيكى لأنه ضار
الرواسب الباقيه هى ما تسمى( بالمرته )
المرته دى طعمها حلو و ناس كتير بتحبها بنضيفها على الوش الى كنا جمعناه فى الطبق لأنه برضه مرته

No comments: