Sunday, April 4, 2010

الزبد الفلاحى

كيفيه الحصول على الزبده سهله جدا و طبعا احنا بنتكلم عن الزبده الطبيعى مش المصنعه
يعنى منتجات البان
اولا لا زم نحصل على لبن حليب جاموسى
تانيا بنرقده زى ما عملنا فى الجبنه القريش بالظبط يعنى بنحطه فى وعاء زجاج او فخار او ستانلس المهم لا يكون الومنيوم
و بنغطيه و نضعه فى مكان مظلم لمده تتراوح من يوم الى تلاته حسب حاله الجو لان الصيف غير الشتاء
لما بنكشف عليه و نلاقيه ربط يبقى خلاص بندخله الثلاجه و بعد ساعتين بنأخذ الوش
الى بيكون هو ده الدسم الى فى اللبن ( القشطه )
اللبن الباقى بيكون زبادى او جبنه قريش
القشطه الى طلعت بيكون كميتها قليله يعنى لو 10 كيلو لبن بيعطى حوالى 1 كيلو قشطه لو كان اللبن دسم او جاموسى صافى مش مخلوط
الزبده
بنضرب القشطه فى اتجاه واحد باليد او بالمضرب حتى نلاحظ انفصال الماء و تكون كتله جامده بتكون هيه دى الزبده بناخذها و نحفظها فى الفريزر لحد ما نسيحها سمن
او ممكن نستخدمها كده فى طبخ او الحلويات او على الفطار مع المربى يعنى الاستخدام حسب الحاجه
و كده بنكون حصلنا على زبده طبيعيه جداو بسهوله فى البيت

No comments: