اكله مصريه جدااااا  و مشهوره و لها اكتر من طريقه
المسقعه
(كيلو بازنجان - نص كيلو طماطم او معلقتين كبار صلصه - نص كيلو لحمه مفرومه او سليمه - بصله متوسطه)
اول حاجه تقشرى البازنجان و تقطعيه  حلفقات و تحطيه فى ميه و ملح عشان ما يسمرش  وبعدين تطلعيه من الميه و تعصريه بايدك عشان ما يطرطش لانك هتحمريه فى الزيت تحمير خفيف يعنى ياخد لون بس مش عايزينه يستوى  و اوعى تتلسعى
ابدئى فى تحضير الصلصه ( الشغل دلوقتى فى نفس الصينيه الى هتدخل الفرن توفيرا للمواعين)  قطعى البصل و حمريه فى السمن يعنى يكون لونه اصفر و بعدين بتعصرى الطماطم وتحطيها بالراحه عشان السمنه متولعش و يحصل تدخل من قوات اجنبيه  دلوقت ضيفى الملح والفلفل ( اوعى تعملى زى خالتى بمبه و تحطى كيس الملح كله  ) و سيبى الصلصه تتسبك على النار شويه بعد عشر دقايق هتلاقى الطماطم تقلت رصى حلقات البازنجان المحمره فى الصلصه و ضيفى اللحمه عليه و زودى الصينيه شويه شوربه اما لو كانت اللحمه مفرومه  شوحيها مع بصله و حته سمنه  و ضيفيها للصينيه  و فى الحاله دى لو ما فيش شوربه حطى شويه ميه  كده الصينيه جا هزه للدخول للفرن لكن مافيش مانع من شويه دلع كده على الماشى  ممكن تضيفى شويه زبيب  و مكسرات لو موجود كمان ممكن تحطى قرن فلفل اخضر مقطع  كل ده حسب الرغبه
دلوقتى دخليها الفرن لحد ما  تستوى و الوش يحمر بتبقى لذيذه اوى مع رز ابيض او بشعريه او بالعيش و بالهنا و الشفا 
 
No comments:
Post a Comment