Monday, October 6, 2008

المسقعه



اكله مصريه جدااااا و مشهوره و لها اكتر من طريقه

المسقعه

(كيلو بازنجان - نص كيلو طماطم او معلقتين كبار صلصه - نص كيلو لحمه مفرومه او سليمه - بصله متوسطه)

اول حاجه تقشرى البازنجان و تقطعيه حلفقات و تحطيه فى ميه و ملح عشان ما يسمرش وبعدين تطلعيه من الميه و تعصريه بايدك عشان ما يطرطش لانك هتحمريه فى الزيت تحمير خفيف يعنى ياخد لون بس مش عايزينه يستوى و اوعى تتلسعى
ابدئى فى تحضير الصلصه ( الشغل دلوقتى فى نفس الصينيه الى هتدخل الفرن توفيرا للمواعين) قطعى البصل و حمريه فى السمن يعنى يكون لونه اصفر و بعدين بتعصرى الطماطم وتحطيها بالراحه عشان السمنه متولعش و يحصل تدخل من قوات اجنبيه دلوقت ضيفى الملح والفلفل ( اوعى تعملى زى خالتى بمبه و تحطى كيس الملح كله ) و سيبى الصلصه تتسبك على النار شويه بعد عشر دقايق هتلاقى الطماطم تقلت رصى حلقات البازنجان المحمره فى الصلصه و ضيفى اللحمه عليه و زودى الصينيه شويه شوربه اما لو كانت اللحمه مفرومه شوحيها مع بصله و حته سمنه و ضيفيها للصينيه و فى الحاله دى لو ما فيش شوربه حطى شويه ميه كده الصينيه جا هزه للدخول للفرن لكن مافيش مانع من شويه دلع كده على الماشى ممكن تضيفى شويه زبيب و مكسرات لو موجود كمان ممكن تحطى قرن فلفل اخضر مقطع كل ده حسب الرغبه
دلوقتى دخليها الفرن لحد ما تستوى و الوش يحمر بتبقى لذيذه اوى مع رز ابيض او بشعريه او بالعيش و بالهنا و الشفا



No comments: