Tuesday, April 5, 2011

حمام محشى بالفريك


المطلوب ( زوج من الحمام نظيف و مغسول جيدا - كوب فريك مغسول و منقوع - كبد و قوانص الحمام مقطعه قطع صغيره - ملح و فلفل - بصلة مقصعه صغير )
الطريقه نعمل الحشوة اولا :
نضع ملعقة كبيرة سمن او زبده فى مقلايه و نضعها على النار
نضيف البصل و قطع الكبد و القوانص والفريك و نملح بالملح و الفلفل
نقلب الجميع حتى يحمر الخليط و نضيف عليه ربع كوب ماء و نتركه على النار حتى يكون نص سوا
نبدأ فى حشو الحمام بالخلطه السابقه و اغلاق البطن عليها جيدا بتكتيف الساقين
فى اناء عميق نغلى لتر ماء و نضع فيه بصله و حبه حبهان (هيل) و ملح
بعد الغليان نسقط الحمام المحشى فى الماء و نتركه حتى ينضج حوالى ساعه على نار هادئه
بعد نضج الحمام نخرجه من الشوربه و نتركه حتى يجف
نحمره فى السمن من كل جوانبه و نقدمه
بالهنا و الشفا

No comments: